Zomertijd in de tuin!

Eindelijk is het weer zomertijd in de tuin. Het weer begint er ook op te lijken, hopelijk blijft dat nu! Op facebook zie je achter elkaar foto’s voorbij komen van overvolle moestuinen (en slakkenplagen) en nog steeds zijn er genoeg mensen die nu nog beginnen met een moestuin. Ik zeg altijd: je kan beter te laat zaaien dan te vroeg. 😉 

Met dit zomerse weer is het dan ook eindelijk tijd voor een update van al het nieuws in onze webshop! Het is hectisch en druk geweest, dus ik heb nu pas net weer even de tijd om dit op een rijtje te zetten. Als je er dan over na gaat denken, is er best een hoop nieuws bij gekomen, dus ik hoop dat ik niets vergeet!

Aanbiedingen.

De aanbiedingen van verschillende insectenhotels hebben we door het grote succes verlengd. Wij worden er erg blij van als mensen goed zorgen voor de insecten in hun tuintje, dus dat is ook een belangrijke reden. 😉 

Deze maand zijn de oogstgereedschappen ook in de aanbieding, want het is weer oogsttijd! Wij hebben al veel aardbeien en frambozen mogen plukken en nu wordt het tijd voor de bessen. 

De kopertape tegen slakken is zo massaal verkocht, dat we bij 2 van onze leveranciers ze niet meer kunnen krijgen. Leverancier nummer 3 is op vakantie, dus op naar leverancier 4! Vandaag komt van leverancier nummer 4 een lading binnen, dus hebben we ze eindelijk weer op voorraad! De prijs is helaas wel iets hoger dan voorheen, maar de kwaliteit ook dus dat is weer een pluspuntje!

kopertape-tegen-slakken

Nieuwe producten

Als we het dan toch over koper hebben: Deze week hebben we de eerste zending koperen ringen binnen gekregen. Deze zijn ook tegen slakken en mieren te gebruiken en werken hetzelfde als de tape, maar dan hoeft het niet geplakt te worden. Deze ringen zijn van supersterke kwaliteit en koppelbaar voor als je ze nog groter nodig hebt. Beschikbaar in de maten: 10cm, 15cm, 20cm en 30cm. Made in Holland (Assen)!

Ook voor het verwerken van de oogst hebben we een complete productenlijn in echte WECKpotten erbij. Eigenlijk geen echte tuinproducten, maar wel nodig voor de echte moestuinierder! (en we wilden ze zelf ook 😉 ) Niet alleen de potten hebben we, maar ook bijvoorbeeld een RVS trechter om het hete spul in de pot te schenken, en een WECK thermometer voor de juiste weck-temperatuur.

Ook erg gaaf: de nieuwe tuinhandschoenen die we verkopen! Duurzamer kan haast niet: ze zijn gemaakt van biologisch katoen, met fsc goedgekeurd rubber wat bij fairtrade boeren vandaan komt. Lekker stevig en zitten super lekker! Het enige puntje is dat ze erg klein vallen, dus bestel een maatje groter dan je normaal hebt. Ruilen kan natuurlijk gratis binnen 14 dagen als de verpakking heel is (dat kan met passen). 

Markten

In mei hebben we op The Green Shift gestaan, wat super gezellig was! De tuindag bij slot zuylen ging helaas niet door voor ons vanwege het overlijden van mijn moeder. We vinden de markten leuk, maar familie gaat natuurlijk voor.. 🙂

In juni hebben we de Landgoed Nienoord fair en Judiths landleven gehad, welke allebei super leuk en gezellig waren. Het leuke aan de markten is het directe contact, wat met een webshop een beetje mist. Zo komen we nog eens op ideeën terwijl we aan het kletsen zijn bij de kraam en merken we wat jullie van onze producten vinden. 

Nu staat voor komende tijd alleen nog de vernieuwde landleven fair (landleven in de praktijk 6-9 sept) op de agenda. We worden aan alle kanten gevraagd om op fairs te komen staan (wat natuurlijk super leuk is!), maar we twijfelen erg over het naseizoen of het handig is om dan nog veel markten te doen. Ik denk dat we er 1 per maand kiezen die echt gericht op tuinieren of duurzaamheid is en verder het even wat rustiger aan doen. Als we eruit zijn, laten we het weten!

Vakantie

Ook wij gaan dit jaar er lekker even tussenuit. Wij zijn tussen maandag 30 juli en zaterdag 1 september gesloten. In die tijd is de webshop wel open voor bestellingen, maar worden deze pas op 3 september op de post gedaan.

Wij wensen jullie veel tuinierplezier in deze heerlijke warmte!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *