Waar blijft de herfst?

Wel apart he, aan de ene kant vallen de blaadjes je om de oren, maar aan de andere kant moet je oppassen dat je niet verbrandt in de zon! De Indian Summer heeft een apart effect op de tuin. Het geeft wel leuke voordelen! Je hebt bij de najaars-klusjes bijvoorbeeld wel heel erg lekker zomers weer. 

Nieuwe producten

We hebben weer een hoop nieuwe producten toegevoegd. Vanwege het droge weer hadden we al een aantal nieuwe soorten gieters. Deze zijn allemaal lekker sterk en roestvrij. 

Ook hebben we een heel assortiment aan weckpotten (en een echte weckthermometer) toegevoegd, voor het inmaken van de oogst. Er zijn nog een aantal over, deze bestellen we pas volgend jaar weer bij. 

Verder is het weer tijd voor het ophangen van vogelkastjes voor komende voorjaar! De oude kunnen vanaf nu worden leeggehaald en schoongemaakt met lauw water (zonder schoonmaakmiddel!). Wel even kijken of de bewoners al weg zijn natuurlijk. 😉
We hebben een aantal nieuwe nestkasten toegevoegd, zoals voor de gierzwaluw en de steenuil. Ook hebben we een spiegelnestkast met zinken dakje toegevoegd. Kijk hierbij wel uit dat je niet continue gaat kijken hoe het met de vogeltjes gaat, want dan verstoor je het nestje. Het is wel ideaal om te zien of je een nestje hebt en of ze al zijn uitgevlogen.

Ook hebben we op veler verzoek beschermplaatjes toegevoegd om te voorkomen dat spechten de gaten in jouw vogelhuisje groter maken, of een steenmarter erbij kan komen.

 

 

Ook is er een eiken zeshoekige voedertafel bij gekomen.

Verder hebben we een RVS bollenplanter toegevoegd, waarvan we nog een aantal hebben. Deze zijn ideaal om je voorjaarsbollen te planten, zodat je in het voorjaar volop bloemenpracht hebt. Voor het onderhoud van je gereedschap hebben we nu ook echte wetstenen, voor het ambachtelijke slijpwerk. Dat was nog maar een greep uit de nieuwe producten, bekijk ze allemaal gerust hier: https://ecotuintje.nl/nieuw-in-de-webshop/

Aanbiedingen

We hebben ook deze maand weer leuke aanbiedingen. Eentje die ik graag wil uitlichten zijn de moestuinbakken (10% korting) en rasters (20 tot 25% korting). Het is een slim idee om hier alvast mee te beginnen als je een moestuintje wilt beginnen. Nu komt de tijd dat het onkruid niet snel meer groeit (als het kouder wordt) en je alle tijd hebt om je moestuinbak goed te installeren, zodat je er klaar voor bent in het voorjaar. Ik heb er zelfs een artikel over geschreven: Wanneer kan je het beste beginnen met een moestuintje?

De verdere aanbiedingen van deze maand vind je hier: https://ecotuintje.nl/specials/aanbiedingen/

Verder

Bij ons ging na de zomer de drukte weer lekker door. Ik hoorde in de supermarkt een mooi gezegde: “Zijn de vrouwen bloot, dan is de handel dood.” Zo hebben wij het lekker rustig gehad in juli en augustus, en konden zo ook zelf genieten van het lekkere weer. Maar nu het 3e kwartaal is begonnen, merken we dat we richting de feestdagen gaan! Waar de pepernoten al in augustus weer te vinden waren in onze supermarkt, beginnen wij nu langzaamaan ook voor te bereiden op de drukte voor de feestdagen. Wij raden iedereen aan om lekker vroeg inkopen te doen, zodat je niet misgrijpt.

Wij zijn nog niet zo groot, dus hebben geen gigantische voorraden. Een mooi voorbeeld is het berichtje wat een lieve redacteur/redactrice in dagblad de Trouw heeft gezet over onze paddenstoelenmessen. Deze waren in een mum van tijd uitverkocht en datgene wat ik had bijbesteld is nu ook alweer uitverkocht. Wees er dus lekker op tijd bij, zodat je niet misgrijpt. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *