Vegan moestuinieren? Ja, het bestaat!

vegan moestuinieren

De termen biologisch en ecologisch moestuinieren ken je vast al wel, maar veel mensen hebben nog niet gehoord van vegan moestuinieren. Voornamelijk in grond en meststoffen worden namelijk nog volop dierlijke materialen gebruikt. Benieuwd hoe dat vegan moestuinieren precies zit? In dit artikel leggen we het aan je uit!

Wat is vegan moestuinieren?

Vegan moestuinieren is een relatief nieuwe tuintrend waar steeds meer over te lezen en te doen is. Het omvat een bijna holistische benadering van tuinieren. Hierbij houd je niet alleen rekening met het welzijn van dieren, maar ook met het milieu en met je eigen gezondheid. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Het gaat simpelweg om het maken van bewuste keuzes in en rondom je moestuin, waarbij je geen enkel dierlijk product gebruikt.

Dierlijke materialen in moestuingrond en mestkorrels

De meeste mensen hebben het nog niet door, maar in vrijwel alle moestuingrond en mestkorrels zitten dierlijke materialen. Het gaat dan niet alleen om mest, maar ook om bloed en beenderen van dieren. Vind je een vegan levensstijl belangrijk, dan is reguliere moestuingrond en mest niet erg geschikt. Kies in dat geval voor onze Amica plantaardige moestuingrond en de Fertiplus vegan mestkorrels. Deze moestuingrond en mestkorrels zijn biologisch en volledig met plantaardige materialen gemaakt. Zo zorg je ervoor dat er geen dierlijke resten in jouw grond belanden en kun je dus vegan moestuinieren.

De (on)zin van dierlijke producten

Dat in de meeste soorten moestuingrond en mestkorrels dierlijke producten zitten, is niet zo heel erg gek. Het toevoegen van dierlijke materialen zorgt er namelijk voor dat er veel voedingsstoffen in de grond en mestkorrels komen te zitten. Zo krijgen je planten echt een boost. Dat betekent echter niet dat onze vegan producten minder goed zijn en minder voedingsstoffen bevatten. Integendeel: dankzij de verschillende plantaardige producten, zoals cacaodoppen, boternoten, druivenpulp en mout bevatten onze vegan producten net zo veel voeding en is dit dus net zo goed voor je planten.

Waarom biologisch, organisch en vegan moestuinieren?

Een vegan leefstijl is enorm goed voor de planeet, je verkleint hiermee je voetafdruk. Door goed te letten op welke producten je gebruikt, kun je ook in je moestuin volledig vegan werken. Zo weet je zeker dat je zo duurzaam mogelijk bezig bent. Combineer het vegan moestuinieren met een biologische manier van tuinieren en gebruik bijvoorbeeld natuurlijke materialen voor het afweren van plagen en vervelende insecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *