Zaaikalender: welke groente kun je wanneer zaaien?

Wat is nou de beste tijd om je groenten (voor) te zaaien of te poten? In elk boek over moestuinieren en ook op veel websites vind je wel een zaaikalender. De meeste van die kalenders bestaan uit een grote tabel waarin met kleurtjes of icoontjes aangegeven staat wat de beste tijd is om te zaaien, planten en oogsten.

Heel handig en overzichtelijk, maar je moet wel elke maand weer de hele zaaikalender doorspitten om de groente die je op dat moment kunt (voor)zaaien te vinden. Persoonlijk vind ik het fijner om per maand een overzichtje te hebben van wat ik kan zaaien. Verder lezen Zaaikalender: welke groente kun je wanneer zaaien?

Slakkenplaag: hoe ga je natuurvriendelijk met die beestjes om?

Het is nu ik dit schrijf begin mei 2018, de mensen worden weer wakker uit hun winterslaap en gaan lekker naar buiten om te (moes)tuinieren. Maar, datzelfde denkt onze gast in de tuin: de slak. In dit artikel nemen we de manieren en verschillende tips door over hoe je het beste slakken bij je kostbare groentes weghoudt tijdens een slakkenplaag. Wat werkt wel en wat werkt niet? Verder lezen Slakkenplaag: hoe ga je natuurvriendelijk met die beestjes om?