Hoe krijg je eekhoorns in de tuin?

Eekhoorns

Heb jij al een eekhoorn gezien in de tuin? De schattige knaagdieren met kenmerkende pluimstaart zijn een plezier om naar te kijken. En om deze dieren een handje te helpen kun je jouw tuin voorzien van voederhuizen en extra voer.

Eekhoorns leven vooral in bosrijke gebieden omdat daar genoeg voedsel te vinden is en omdat ze daar de ruimte hebben om een voorraad te bewaren. In dichtbevolkte gebieden zul je de eekhoorn daarom minder snel tegenkomen, maar het kan wel. Eekhoorns zijn gek op kastanjes, walnoten, beukennootjes, eikels, bessen, insecten en zwammen. Dit is natuurlijk niet jaarrond te vinden en daarom kun je de vrolijke pluimstaarten helpen door voederhuizen te plaatsen waar ze ter plekke kunnen eten of waar ze eten uit kunnen verzamelen om het ergens anders in de tuin te verstoppen. Soms kan een eekhoorn zijn eigen voorraad niet meer terug vinden, daarom is extra voer dus het hele jaar door een goed idee.

Eekhoornvoer

Je kunt eekhoornvoer in de tuin leggen ter aanvulling op het voedsel dat ze al zelf in de natuur kunnen vinden. In eekhoornvoer zit een mix die vier seizoenen lang gebruikt kan worden. Het is beter om dit soort voeding te geven in plaats van oude etensresten of (gezouten) nootjes die je nog hebt liggen. Gedroogde maïskolven zijn ook een smakelijke toevoeging voor eekhoorns. Ze zijn er gek op en er zitten ook nog eens koolhydraten, vezels en vitamines in. Wist je trouwens dat eekhoorns geen winterslaap houden? In de winter zijn ze wel minder actief, maar ze gaan niet in langdurige slaap. Het is dus juist tijdens de donkere wintermaanden nuttig om de dieren te voorzien van voer in de tuin.

Hier vind je al onze producten voor eekhoorns.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *