Het goede weer is er weer!

Het weer is weer typisch Hollands. Maart roert zijn staart, april doet wat ie wil. En dat deed ‘ie! Van 5 graden naar 29 en weer terug naar 13. Maar, nu gaan we naar mei! In mei leggen alle vogels een ei, dus dan mag het wel wat warmer worden! Zoals het er naar uitziet, komt er lekker tuinweer aan, dus op naar die lente!

Moestuinbakken

Wij zijn al lekker druk geweest. Vooral de moestuinbakken vlogen als warme broodjes de deur uit. Fijn om te merken dat jullie zo enthousiast zijn over onze eigen moestuinbakken! We hopen dat het iedereen goed gelukt is om ze in elkaar te zetten. Mocht dat niet het geval zijn, neem gerust contact op! Wij helpen graag. Ook foto’s van jullie bakken in gebruik zijn altijd welkom, dat vinden wij altijd erg leuk om te zien. We hebben besloten om de aanbieding op de moestuinbakken te verlengen, zodat wie wil ze nog met korting kan kopen.

We hebben natuurlijk niet alleen moestuinbakken, ook afgelopen tijd zijn er weer een hoop nieuwe eco-tuin-producten bij gekomen.

Insectenhotels en huisjes

Het wordt nu tijd voor de insectenhotels en insectenhuisjes! Wij vinden het zelf altijd erg belangrijk om te zorgen voor voldoende diversiteit in onze eigen tuin. We merken dat daardoor er meer ecologische balans komt, en plagen op den duur geen kans meer krijgen. Vogels zijn hiervoor erg belangrijk, maar insecten zijn dus even onmisbaar. Daarom hebben we een aantal nieuwe grote en sterke insectenhuizen toegevoegd in de webshop. 

Bekijk ze hier.

Slakken

Niet alleen insecten kunnen een plaag vormen, maar ook slakken zijn een veel geziene boosdoener van schade aan onze groentjes. Dat merken wij, want de slakkentape wordt massaal ingekocht. De slakkentape bevat koper, waar slakken een bloedhekel aan hebben. Plak het rond je moestuinbak en ze komen er niet meer in (op een enkele die-hard na misschien, soms lijken ze vleugels te hebben.)

Check wel eerst even of er geen slakken(eitjes) in je bak/pot zitten voordat je het aanbrengt, want anders is het gewoon de kat op het spek binden he.. 😉

We hebben weer een nieuwe voorraad binnen, dus we hebben besloten ze deze maand in de aanbieding te doen voor iedereen die nog nodig heeft.

Bekijk de aanbiedingen hier.

Kruisklemmen en moestuinbak-rasters

Een ander nieuw product wat pas is toegevoegd, zijn de kruisklemmen en de rasters die daarvan samengesteld zijn. Met deze klemmen kan je van alles maken met slechts een paar (bamboe of andere) stokken. Denk aan een klimrekje, vogelnethouder, plantensteun of natuurlijk een raster voor in je moestuinbak. Met zo’n raster heb je een vakverdeling om square foot gardening toe te passen en kan je heel efficiënt moestuinieren.

Oogstgereedschap

Ook kijken wij alvast vooruit en hebben we een extra categorie toegevoegd: oogst-tuingereedschap. Hierin vind je de bessenplukkers, fruitplukkers, paddenstoelenmessen en tuin-multitools. Vet handig om alvast in huis te halen voordat het echte oogsten begint!

Je vindt het hier.

Zaad

Hiernaast hebben we afgelopen maand nieuwe (bio) zaden toegevoegd. Eigenlijk waren het veel verzoekjes van mensen op markten, samen met wat we zelf nog wilden hebben voor in onze eigen moestuin. 😉 

Toegevoegd zijn:

  • Lavas
  • Snijbiet
  • nieuw-zeelandse spinazie
  • Paksoi
  • Groenlof
  • Spitskool
  • Palmkool
  • chinese kool
  • En meer kolen; wit, rood, bloem, we hebben ze allemaal! 

Door het late groeiseizoen kan je veel dingen nog net iets later voorzaaien. Je kan beter te laat zaaien dan te vroeg! De plantjes halen het wel in en zijn vaak sterker dan de vroeg gezaaide broertjes en zusjes.

Bekijk ons biologische-zaad.

Aardappeltoren

We zijn ook bezig met een aardappeltoren van douglashout. Lijkt dat je wat? Houd onze facebook of website in de gaten. 

Agenda

Wij staan deze maand op 2 markten:

13 mei The green shift, Groningen https://www.facebook.com/events/1975957122727345/
27 mei Tuindag slot Zuylen, Utrecht http://www.slotzuylen.nl/agenda/2018/tuindag/

Wie weet zien we je daar! Hoe dan ook wensen wij je fijne mei-dagen toe met hopelijk lekker warm weer en veel zon.

Ohja nog 1 dingetje: Bij iedere bestelling in de maand mei, doen we er een los zaadbommetje bij! 😉 Op=op, maar we hebben er superveel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *