Handig handgereedschap voor in de moestuin

Met groene vingers kom je in de moestuin al een heel eind. Een cultivator, een snoeischaar of een plantschepje zijn daarnaast onmisbaar. De volgende handgereedschappen mogen ook niet ontbreken in jouw moestuin.

Handschoenen

Ga je aan de slag in de moestuin? Trek dan eerst een stel goede handschoenen aan. Handschoenen houden je handen schoon en beschermen ze. De tuinhandschoenen van Green and Fair zijn gemaakt van natuurlijke latex en biologisch katoen en ze zijn ook nog eens duurzaam gefabriceerd. De handschoenen zijn Fairtrade, ze gaan lang mee en ze blijven soepel na veelvuldig gebruik.Handschoen

Cultivator

Een cultivator is een soort handharkje, maar dan met scherpere tanden. Deze is bedoeld om de bodem los te woelen, zodat lucht en water makkelijker de grond in kunnen dringen. Je maakt er meteen het onkruid mee los, ook kun je met een cultivator de grond wat egaliseren of er eventueel wat blad mee bij elkaar harken. Kies voor een lichte cultivator van roestvrij staal zodat je er extra lang mee kunt doen. Voor het loswoelen van grond kun je ook een handrooivork gebruiken en voor het harken van een klein oppervlak met bladafval kun je de roestvrij stalen handbladhark gebruiken.

cultivator-rvs

 

Plantschepje

Wil je een plantje uitsteken, verplanten of onkruid met lange penwortels weghalen? Dat kun je doen met een plantschepje. Een verplantschepje met centimeters en inches is bovendien ook handig om bloembollen op de juiste diepte te poten. Er zijn diverse soorten schepjes. Je kunt het best kiezen voor een schepje van roestvrij staal of voor een schepje van verkoperd koolstofstaal. Koper wordt al heel lang gebruikt omdat het een duurzaam materiaal is dat lange tijd meegaat, niet roest en makkelijk door de grond glijdt. Slakken houden overigens ook niet van koper.

VerplantschepjePlantschepje

Pootstokje

Wanneer je aardappelen, uien of kleine bolgewassen zoals krokussen gaat poten of zaailingen wil verspenen dan is een pootstokje hartstikke handig. Met een pootstokje kun je een gaatje of een gleuf maken op de perfecte diepte, omdat op de stok centimeters en inches staan aangegeven. Ga voor een roestvrij stalen pootstok, een houten pootstok of een verkoperde pootstok met handige T-greep.

pootstokje rvsPootstokje houtpootstokje verkoperd

Snoeischaar

Snoeien van takken of knippen van bloemen doe je met een snoeischaar. Neem een snoeischaar met een ergonomische handgreep zodat het gereedschap comfortabel in de hand ligt. Ook als het gaat om snoeischaren heb je genoeg keuze: van verkoperd of roestvrij staal. Zit jij vaak met een velletje tussen de veer van een snoeischaar? Dan kun je kiezen voor een snoeischaar met interne veer waardoor je vel of viezigheid er niet tussen kan komen. Welke snoeischaar je ook kiest, maak deze na gebruik altijd goed schoon en berg het droog op zodat jouw gereedschap in goede conditie blijft.

SnoeischaarSnoeischaar

Hori Hori mes

Het woord ‘Hori’ betekent graven in het Japans. Het Hori Hori mes verscheen dan ook voor het eerst in Japan ergens rond de dertiende of veertiende eeuw. Het mes is gebogen en gekarteld en heeft een vlijmscherp lemmet waardoor je er goed mee kunt graven of snijden door wortels of zware grond als leem of klei. Je kunt dit multifunctionele handgereedschap dus voor van alles gebruiken. Het mes is ook handig als meetinstrument voor het poten van bloembollen of verplanten van zaailingen omdat er centimeters en inches op het lemmet staan.

Hori Hori mes

Snoeiset

Voor je het weet ligt de snoeischaar ergens in het gras en je mes tussen de planten. Wil je je handgereedschap graag overzichtelijk houden? Dan is deze set met een etui, een roestvrij stalen snoeischaar en roestvrij stalen snoeimes ideaal. Je kunt de etuihouder aan je riem bevestigen zodat je je gereedschap altijd bij je hebt waar je ook gaat of staat. De etui is gemaakt van canvas en de set wordt op ecologische wijze verpakt.

Snoeiset

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *