Een rondleiding door ons bedrijf.

Hoi allemaal!

We zijn alweer bijna op de helft van juli, wat voor ons betekent dat mensen drukker zijn met het plannen van hun vakantie, dan het kopen van spulletjes voor in de tuin. Ook wel weer lekker, want dan kunnen we even bijkomen van de drukte (en onze eigen vakantie in augustus plannen 😉 ).

Veel mensen denken dat Ecotuintje een groot bedrijf is. Vaak krijg ik iemand aan de telefoon die verbaasd is om meteen een mens aan de telefoon te krijgen, omdat je vaak eerst een keuzemenu krijgt bij de grotere bedrijven. Daarom dacht ik, misschien is het leuk om eens een rondleiding te geven door ons bedrijfje! 

Het grootste deel wordt gedaan vanaf hier; onze voormalige schuur. Deze is geisoleerd en heeft een houtkacheltje voor in de winter (waar reststukjes onbehandeld douglashout van de moestuinbakkenproductie in gaan). Hier staan de kleinere producten en dingen die niet goed tegen vocht kunnen in de rijtjes met stellingkasten. Ook staat hier mijn bureau, waaraan ik nu dit zit te typen. Als ik door de ramen kijk, zie ik onze mini-bostuin waar de kippen af en toe voor het raam op een pallet staan en naar binnen kijken wat ik aan het doen ben. 

Hier ligt ook een deel van de 2e hands dozen waarin ik de bestellingen inpak en verzend. Een deel van de dozen, zijn niet hergebruikt, maar een partij die anders weg was gegooid door een ander bedrijf. Het opvulmateriaal probeer ik ook zoveel mogelijk te verzamelen en 2e hands te gebruiken, maar dat is lastiger te verzamelen. Wanneer er niet genoeg is, vul ik het op met gerecycled papier of resten van oude onbruikbare dozen.

Mijn normale werkplek. Soms zit ik bij mooi weer ook buiten, of in ons huis, maar meestal hier.

Naast deze ruimte, hebben we ook een houten garage. Daarin is de werkplaats waar ik de moestuinbakken op maat maak.

Hier is de opslag voor het hout wat gebruikt wordt voor de eigen moestuinbakken. Hij is bijna weer leeg, want ik heb deze week weer een hoop geleverd. Het douglashout komt hier dichtbij vandaan, maar uiteindelijk komt het van Franse bossen (uiteraard FSC goedgekeurd).

Hier ligt de voorraad moestuinbakken. Bij een bestelling voeg ik de planken, schroeven, gebruiksaanwijzing en worteldoek samen en gaat het in een van de op maat gemaakte dozen van gerecycled karton.

Dit is de dozen voorraad in de werkplaats/garage. De lange dozen zijn op maat besteld, want hiervoor kon ik helaas niets bruikbaars vinden bij gebruikte dozen. Daarnaast staat nog een restje dozen die ik van mijn neef heb gekregen na zijn verhuizing. Als je dus een bestelling krijgt in een doos waar “keuken” op staat, dan weet je waarom. 😉

En dan: de aanhanger. Die heeft in de garage een dubbel doel; hij wordt ook gebruikt als werkbank en inpaktafel voor de zwaardere en grotere producten. Ideaal.

Als laatste hebben we dan nog de proeftuin/testtuin. Dit is een deel van onze tuin die we hebben omgetoverd tot testplek met 4 moestuinbakken van 4m bij 1.20m, waar we nieuwe producten kunnen testen. Vooral de kopertape is te zien op de foto, en voorbij de aardappelen (die we ook verkocht hebben) is een moestuinbak met een bloemenmix te zien.

Nou, dat was hem dan! We bestaan nog geen jaar, dus super groot is het allemaal nog niet. Van de meeste producten hebben we weinig op voorraad, zodat we wel veel keus in de webshop kunnen aanbieden. Zo timmeren Nienke en ik aan de weg naar een (voor wat ons betreft) perfect aanbod. Alles op zijn tijd.

Fijne zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *