6 makkelijke groenten om zelf te kweken in een moestuinbak

makkelijke groenten

Heb je een moestuinbak aangeschaft en sta je te popelen om er zelf groenten in te kweken en uit te oogsten? Voor een beginnende moestuinier is het soms lastig om te bepalen wat je gaat nemen. Natuurlijk kies je voor groenten die je lekker vindt, maar je kunt daarnaast ook kijken naar groenten die makkelijk groeien in een moestuinbak.

Snijbiet ‘Five Colours’

Snijbiet kun je op allerlei manieren bereiden en de smaak lijkt op die van spinazie. Snijbiet is perfect voor een beginnende moestuinier, want deze groente is niet moeilijk om te kweken. Deze variant, de snijbiet ‘Five Colours’, is ook nog eens heel kleurrijk. Deze snijbiet is een mengsel met rode, paarse, oranje, gele en witte stelen; de bladeren zijn grotendeels groen.

Bolcourgette ‘Ola Redonda’

De bolcourgette mag niet ontbreken in dit rijtje, want het is een hele toegankelijke groente. Courgette past in veel gerechten en deze specifieke variant is vanwege de vorm ook nog eens perfect om gevulde courgette van te maken.

Radijs ‘Cherry Belle’

Ben jij een ongeduldige moestuinier en houd je van snel resultaat? Dan is de radijs ‘Cherry Belle’ een echte aanrader. Deze mooie radijs bederft niet snel en als je ze gaat kweken zul je na enkele weken al kunnen oogsten. Zorg er wel voor dat de radijsjes niet te dicht op elkaar groeien want dan heb je minder oogst. De smaak van de radijs ‘Cherry Belle’ is knapperig en mild pittig.

Zomerwortel ‘Nantes 2’

Nog zo’n heerlijke groente die je goed in een moestuinbak kunt kweken is de zomerwortel ‘Nantes 2’. Deze lange wortel heeft een zoete smaak. Door ze ruim uit elkaar te planten zullen de wortels iets dikker worden. Maak de grond voor het zaaien goed los, zodat de wortels nog beter en langer kunnen groeien.

Pluksla ‘Cocarde’

Sla is makkelijk te telen en daarom een ideale groente voor een beginner die de moestuinbak wil vullen. Een goed groeiende soort is de pluksla ‘Cocarde’. Deze smakelijke pluksla schiet niet snel door en is een heerlijke aanvulling op jouw gerecht. Door de ingesneden groene bladeren met roodbruin randje ziet het er ook nog eens mooi uit.

Spinazie ‘Vroeg Reuzenblad’

Ben je een liefhebber van spinazie? Dat komt goed uit, want spinazie groeit makkelijk en is ook nog eens heel gezond. De spinaziesoort ‘Vroeg Reuzenblad’ is een snelgroeiend ras en ook nog eens weinig vorstgevoelig. Dit ras is bedoeld voor de vroege teelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *